گروه تکینه آرت

بوچانگا

0 70

نام فارسی : بوچانگا
نام انگلیسی : Black Drongo نام عربی : درونجو أسود
نام علمی : Dicrurus macrocercus توضیحات : مشخصات : نر و ماده همشکل است

پرنده ای است آسیایی از خانواده بوچانگا که پروبالش تماما سیاه براق با جلای آبی است که گاهی یک لکه کوچک سفید در قاعده منقارش مشاهده می شود . دمش خیلی دراز، منحنی و کاملا دوشاخه است .

چشمانش سیاه مایل به قرمز، پاهایش نسبتا کوتاه و خاکستری تیره می باشند پرنده نر و ماده شبیه به هم و پرنده نا بالغ پرو بالی قهوه ای تیره و در نواحی پهلوها و سطح شکمیش لکه هایی سفید دارد ، چشمانش قهوه ای و دمش کوتاهتر است . بوچانگا یک نام محلی هندی است که از قدیم الایام روی این پرنده گذاشته شده است . معمولا با وضعیتی راست روی شاخههای خشک ، سیم تلگراف و امثال آن می نشیند و در فواصل معین به قصد شکار حشرات به پرواز در می آید. در فصل زاد و ولد به صورت جفت و در زمستان به صورت گروهی و با تعداد زیاد دیده می شود. در فصل جفت یابی پرنده نر و ماده در حال پرواز و با حرکات آکروباتیک منقار خودرا به هم قلاب کرده و اوای خوشی سر می دهند. این پرنده بسیار مهاجم و بی باک بوده و به شدت از قلمرو خود دفاع می کند وحتی پرندگان بزرگتر از خود مانند کلاغ را نیز دنبال می کند و احیانا در حال پرواز با آن ها گلاویز هم می شود و اگر پیش بیاید طعمه هایشان را می رباید. زیستگاهش درمناطق گرمسیری جنوب آسیا از جنوب غربی ایران تا افغانستان ، پاکستان، هند و سریلانکا است و تا نواحی شرق چین و اندونزی نیزجابجا می شود و گونه های دیگر آن در قاره آفریقا و جزایر دریای آرام زندگی می کنند .عمده غذایش را از حشرات تأمین می کند و اغلب شبانه و یا صبح زود، هنگام طلوع آفتاب به تغذیه می پردازد .

اغلب در هنگام پرواز با حرکات مخصوصی به دنبال کردن و شکار حشرات می پردازد و احیانا بر پشت و روی سر احشام و چهارپایان به جستجوی غذا می پردازد . پرنده مرموزی است که اقوام مختلف و ملل نواحی زیستگاهش روایتهای عجیبی از آن نقل می کنند .

زیستگاه : بیشتر در مناطق باز با درختهای پراکنده ، معمولا در زمینهای زراعتی و اغلب در اطراف روستاها . روی درختان و معمولا در ارتفاع زیاد لانه می سازد . تغذیه : به طور عمده از حشراتی مانند مورچه و موریانه ، ملخ و جیرجیرک، سوسک، زنبور، و انواع پروانه ها تغذیه می کند و همچنین خزندگان کوچک، پرندگان و خفاش ها را نیز شکار می کند و به میزان زیادی شهد گلها را مصرف میکند که این امر باعث گرده افشانی گیاهان نیز می شود .

اندازه : ۳۰ سانتیمتر ( با احتساب دم دراز )

سیخک پا : ندارد
چینه دان : ندارد
بال : دفیف بودنش بیشتر است )بال زدنش بیشتر است

پاسخ دهید

Your email address will not be published.